Polecane warsztaty, firmy tuningowe, specjaliści, itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Oj o Panu Chrapuscie swego czasu krazyly niezbyt dobre opinie. A ceny za "swoj" Niemiecki soft mial kosmiczne (naprawde na warunki niemieckie). Polski odpowiednik byl tanszy, ale gdy z nim rozmawialem a bylo to juz jakis czas temu jeszcze nie bylo hamowni. Teraz juz wiem ze jest.
    Spritmonitor.de

Komentarz

• kristo
      Rider
      S_OCP Member
      • 2004
      • 266

Zamieszczone przez Maicroft
      Oj o Panu Chrapuscie swego czasu krazyly niezbyt dobre opinie. A ceny za "swoj" Niemiecki soft mial kosmiczne (naprawde na warunki niemieckie). Polski odpowiednik byl tanszy, ale gdy z nim rozmawialem a bylo to juz jakis czas temu jeszcze nie bylo hamowni. Teraz juz wiem ze jest.
      VW Kulczyk wybrał go do zrobienia 25 Golfów V do Golf Cup więc coś w tym musi być

a hamownia faktycznie już działa

jutro zapodam wykresiki tego co wydłubali
      Pink Floyd fan.

Komentarz

• MiKruS
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7976

Zamieszczone przez kristo
        A ja polecam firmę ECUSOFT Adama Chrapusty z Bielska-Białej

zrobili mi chipa i jestem jak na razie bardzo zadowolony
        Niom - nawet Adam Malysz ma tam dlubanego sowjego 330d. :twisted:
        A tak serio - radze uwazac na firme MTM - widzialem na wlasne oczy soft pewnego TDI dlubanego przez nich i zapewniam Was, ze byl to fuck-up na maxa!

Poza tym o wyczynach MTM Polska mozecie sobie sporo poczytac na forum streetracing. Powiem jedno nie pojechalbym do nich ze swoim samochodem - sa duzo lepsi tunerzy - chocby w samym Bielsku.

Co nie zmienia faktu, ze wiekszosc ich klientow jest zapewne zadowolona. Poza tym moze teraz juz jest lepiej, tzn. odsetek fuck-upow jest mniejszy.
        TDI 205PS

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

kristo, Jestem prawie pewien ze soft do tych Golf-ow jest niemieckiej produkcji tzn taki sam jak w pucharze ktory odbywa sie w Niemczech. W ten sposob nie da sie nic sknocic, bo znajac Niemcow to oni nawet TUV dadza na taki "pucharowy" soft.

MiKruS, I dlatego firma MTM zmienila nazwe na ECUSOFT, aby moc grzebac inne auta. Ale doswiadczenie w grzebaniu oficjalnie innych autek w tej chwili sie zbiera. Sama hamownia z tego co czytalem nie wypluwa jakich rewelacyjnych wynikow bo byly problemy z skalibrowaniem. Mozliwe ze teraz jest juz dobrze. A jak Adasiowi silnik wyzionie ducha to kupi nowy wiec nie ma problemu. :twisted:

Aha mialo byc o warsztatach to juz koncze bo zrobi sie OT

A wiec sorry ko
          Spritmonitor.de

Komentarz

Mikey, A nie wywoziła Ci Emida bryki na śląsk do malowania?

Komentarz

• mr.diablin
              Classic
              • 2005
              • 34

Zamieszczone przez QBA
              Chodzi o to, że SINCLAN próbuje okradać swoich klientów na każdy możliwy sposób.
              Często twierdzą, że usterka została naprawiona, a tak nie jest. Znam parę osób, których próbowali orżnąć w ten sposób. Moj znajomy pracował w tej firmie pewien czas i był zszokowany, co się w tej firmie dzieje i jaki poziom reprezentuje.
              HE HE moj znajomy tez pracowal w jednym z Warszawskich salonow/serwisow Skody i cos wspominal o wałkach jakie tam odchodza, musze zapytac o jaki serwis chodzilo.
              Była Octavia II Turbo Diesel i Miała Power

Komentarz

• EŁ
                L&K
                • 2004
                • 1168
                • Octavia III (5E3)
                • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Usuwanie niewielkich wgnieceń na karoserii f-ma Auto Grad, Warszawa ul Mikołajska 19a

Edited by MiKruS:
                Wiecej info w temacie:
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=663

Komentarz

• wasyl
                  L&K
                  • 2005
                  • 1084

Qrde nie moge znaleźć dokładnego adresu ale pytać jakby coś. Super lakiernik, blacharz i diagnosta !! Dobierze lakier idealnie ! Tani i dokładny, firma założona i istnieje od trzech pokoleń. Teraz prowadzą ją wnuczkowie Bracia Trojak !!! Firma nazywa sie TROJAK mieści się w Czańcu za Oświęcimiem. Telefon do jednego z braci ...Jacek 503019455. POLECAM k
                  ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                  www.wasilewski-foto.pl
                  KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• kristo
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 266

Zamieszczone przez wasyl
                    Qrde nie moge znaleźć dokładnego adresu ale pytać jakby coś. Super lakiernik, blacharz i diagnosta !! Dobierze lakier idealnie ! Tani i dokładny, firma założona i istnieje od trzech pokoleń. Teraz prowadzą ją wnuczkowie Bracia Trojak !!! Firma nazywa sie TROJAK mieści się w Czańcu za Oświęcimiem. Telefon do jednego z braci ...Jacek 503019455. POLECAM k
                    prawie wszystko sie zgadza oprócz jednego

tani warsztat to to nie jest................... :lol: :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech
                    Pink Floyd fan.

Komentarz

• Mach
                      Rider
                      • 2004
                      • 349

kristo: zapodaj ten obiecany wykres od Chrapusty :wink:
                      A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971

Komentarz

ja to bym uwazal z tym polecaniem tej firmy :roll: :roll: :roll: :diabelski_usmiech

Komentarz

• kristo
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 266

Zamieszczone przez Mach
                          kliken

wisi już od dłuższego czasu....
                          Pink Floyd fan.

Komentarz

• Mach
                            Rider
                            • 2004
                            • 349

Zamieszczone przez Mach
                            kliken

wisi już od dłuższego czasu....
                            sorry nie zauwazylem ops:
                            A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971

Komentarz

• kristo
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 266

Zamieszczone przez da3

ja to bym uwazal z tym polecaniem tej firmy :roll: :roll: :roll: :diabelski_usmiech
                              a możesz bliżej rozwinąć ten tema? jakie masz do nich zastrzeżenia? podziel się doświadczeniami....
                              Pink Floyd fan.

Komentarz

bylo juz tyle tego na innych forach ze nie chce mi sie powtarzac :|

takie jest moje osobiste zdanie :evil: i nie wiem tego bynajmniej z drugiej reki :?

ale skoro jestes zadowlony to dobrze powiedz mi te wyniki z wykresu to masz na seryjnych wtryskach?????????????

Komentarz

• kristo
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 266

tak wtryski są seryjne.......
                                  w mechanice nikt palcem nie ruszył całość przyrostu mocy zrealizowano tylko na drodze elektronicznej...
                                  Pink Floyd fan.

Komentarz

no to musze przyznac ze sa niezli :lol: ja jeszcze nie widzialem zeby ktos bez wymiany wtryskow na te ze 110 przekroczy 130ps powiedzialbym nawet ze jest to niemozliwe :roll:

u mnie na seryjnych wtryskach jak jeszcze robilem program u Marka konie zatrzymaly sie na 118ps i nie dalo sie zrobic wiecej chocby nie wiem co dopiero po wymainie wtryskow uzyskalem powyzej 130ps no ale jak widac MTM=ecusoft potrafi k

Komentarz

• MiKruS
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 7976

Zamieszczone przez da3
                                      ja jeszcze nie widzialem zeby ktos bez wymiany wtryskow na te ze 110 przekroczy 130ps powiedzialbym nawet ze jest to niemozliwe :roll:
                                      Dokladnie
                                      Jak to mowi pewna osoba - nie ma czarow z mleka.
                                      TDI 205PS

Komentarz

• kristo
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 266

Zamieszczone przez da3
                                        no to musze przyznac ze sa niezli :lol: ja jeszcze nie widzialem zeby ktos bez wymiany wtryskow na te ze 110 przekroczy 130ps powiedzialbym nawet ze jest to niemozliwe :roll:

u mnie na seryjnych wtryskach jak jeszcze robilem program u Marka konie zatrzymaly sie na 118ps i nie dalo sie zrobic wiecej chocby nie wiem co dopiero po wymainie wtryskow uzyskalem powyzej 130ps no ale jak widac MTM=ecusoft potrafi k
                                        ja miałem w serii 104 kuce i 238 NM ( ALH ) więc te czary nie do końca tak..... :lol:
                                        Pink Floyd fan.

Komentarz

• wasyl
                                          L&K
                                          • 2005
                                          • 1084

tani warsztat to to nie jest...................
                                          hmmm w ASO Skody zaproponowali mi 110zł za roboczogodzine, w dowolnym warsztacie w Katowicach od 50-75zł za roboczogodzine, u trojaka za 30zł ..... :|
                                          ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                                          www.wasilewski-foto.pl
                                          KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

Zamieszczone przez da3

ja miałem w serii 104 kuce i 238 NM ( ALH ) więc te czary nie do końca tak..... :lol:
                                            nawet gdyby tak bylo to nie zmienia faktu ze wydajnosc wtryskow seryjnych konczy sie w okolicach 120ps no chyba ze musze jeszcze skalibrowac hamownie :roll:

Komentarz

• kristo
                                              Rider
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 266

Zamieszczone przez wasyl
                                              tani warsztat to to nie jest...................
                                              hmmm w ASO Skody zaproponowali mi 110zł za roboczogodzine, w dowolnym warsztacie w Katowicach od 50-75zł za roboczogodzine, u trojaka za 30zł ..... :|
                                              ja opieram swoją opinię na wycenach konkretnego uszkodzenia w aucie koleżanki i oni wtedy wycenili koszty o 50 więcej od innych okolicznych warsztatów.... :shock:
                                              Pink Floyd fan.

Komentarz

• MiKruS
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 7976

Kristo - jest jak Da3 pisze.
                                                Wydajnosc tych wtryskow konczy sie na ok. 120PS - potem to juz swiata nie widac.

To, ze samochod mial duzo giftow od fabryki o niczym nie swiadczy w przypadku modyfikacji. Granica jest podobna dla aut z duzym giftem i bez giftow.

Nie bede sie zarzekal, ze to niemozliwe, ale jakbym mial sie zakladac to postawil bym spora kwote, ze jednak hamownia pokazala pogode.
                                                TDI 205PS

Komentarz

• kristo
                                                  Rider
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 266

pomiary i przeróbki robiłem w okolicach lata i wynik był prawie identyczny z tym zrobionym gdy było zimno więc mam nadzieję że jest prawdziwy lub bardzo zbliżony do prawdy......

[ Dodano: Wto 08 Mar, 05 14:04 ]
                                                  nawet gdyby tak bylo to nie zmienia faktu ze wydajnosc wtryskow seryjnych konczy sie w okolicach 120ps no chyba ze musze jeszcze skalibrowac hamownie :roll:[/quote]

ja również rad bym zweryfikować ten wynik na innej hamowni.......ale ze względu na brak czasu chciałbym aby ten pomiar był w bielsku...
                                                  Pink Floyd fan.

Komentarz

no w BBa to narazie tylko ecusoft ma hamownie ale do Krakowa masz blisko zeby uderzyc na hamownie obciazeniowa do TTC :wink:

Komentarz

Pracuję...